22 Ekim 2008

TEYDEB Proje Başvurularında E-imza Kullanılacak


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Teknoloji ve Yenilik Destek Programı Başkanlığı’na (TEYDEB) bundan böyle yalnızca İnternet üzerinden başvuru yapılabiliyor.

29.08.2008 - BTDünyası

1 Temmuz’da hayata geçirilen bu yeni uygulama, TÜBİTAK-TEYDEB’in destek programlarına proje önerisinde bulunmak isteyen kişilerin elektonik imza sahibi olmalarını zorunlu kılıyor.

Yeni uygulamaya göre;
• 1501 – Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı,
• 1507 – KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı
• 1509 – Uluslararası Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı

kapsamında TÜBİTAK’a yapılacak proje öneri başvuruları yalnızca elektronik ortam aracılığı ile yapılabiliyor. Başvuru sahiplerinin kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için de e-imza sahibi olmaları gerekiyor. Yeni sistemle birlikte TÜBİTAK-TEYDEB destek programlarının değerlendirme ve izleme süreçlerinin iyileştirilmesi hedefleniyor.

Yeni sistem ayrıca, kurum ve firmalar arasındaki ıslak imza gerektirmeyen yazışmaların İnternet üzerinden yapılmasına, başvuruda bulunan kişilerin değerlendirme süreçlerini elektronik ortamdan izlemelerine, gerekli revizyon işlemlerinin kısa sürede gerçekleştirilmesine ve ilgili hakemlerin Proje Değerlendirme Formu’nu yine İnternet üzerinden doldurmalarına da imkân sağlıyor.

1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren yukarıda belirtilen destek programlarına proje başvuruları sadece internet üzerinde http://eteydeb.tubitak.gov.tr adresinden TÜBİTAK'a sunulabilecektir. 30 Haziran 2008 tarihine kadar basılı olarak hazırlanan AGY100 formları da kabul edilecek olup, bu tarihten sonra TÜBİTAK’a gönderilen basılı proje başvuru dosyaları ilgili firmalara iade edilerek, elektronik ortamda yeni bir başvuru sunulması istenecektir.

Çevrimiçi başvuruların sayısal güvenliğini sağlamak için alınan diğer önlemlerin yanında isteyen firmaların kimlik doğrulama işlemlerinde "nitelikli elektronik sertifika" ve e-imza uygulaması kullanmaları mümkün olacaktır.

TÜBİTAK-TEYDEB destek programları değerlendirme ve izleme süreçlerinin iyileştirilmesi amacıyla elektronik ortama aktarılması ve 1 Temmuz 2008 tarihinde kullanıma açılacak sistemle aşağıdaki işlev ve iyileştirmeler sağlanacaktır:

  1. Şubat 2008 itibariyle internet üzerinden başvurusu yapılabilen 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destek Programı ile birlikte 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek ve 1509 Uluslararası Sanayi Projeleri Destek Programlarına internet üzerinden elektronik başvuru yapılması,
  2. TÜBİTAK ve firmalar arasında ıslak imza gerektirmeyen yazışmaların elektronik ortamda yapılması,
  3. Firmalara, başvuru yaptıktan sonra değerlendirme sürecini internet üzerinden izleme imkanının sağlanması,
  4. Değerlendirme sürecinde gerekli durumlarda istenen revizyon işlemlerinin internet üzerinden yapılması,
  5. Basılı dosya ile proje başvuru kabulünün, 1508 Tekno girişim destek programı dışında tamamen durdurulması,
  6. Projelere hakem atama süreçleri ve ilgili yazışmalarının elektronik ortamda yapılması,
  7. Proje başvurularını değerlendiren Hakemlerin Proje Değerlendirme Formu'nu (AGY-200) elektronik ortamda doldurmalarının sağlanması.
Bu uygulamanın devamı olarak desteklenen projelerin izleme süreçlerin de (AGY300) elektronik ortama taşınması çalışmaları devam etmektedir. E-teydeb süreçleriyle ilgili duyurular ve bilgilendirme http://www.teydeb.tubitak.gov.tr adresinde yer alacaktır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Pretty! This was a really wonderful post. Thanks for supplying
this info.
Also see my website > electronic cigarette wholesale